Oldal kiválasztása

Jógával az egészséges emésztésért 1. rész: Emésztés összetettsége, fontossága és befolyásoló tényezői

nov 4, 2022 | cél, egészség, Energia, Fókusz, gyógyulás, Harmónia, Jóga, Jóga, jógagyakorlás, jógatanár, jógatipp, jógatrükök, LindaYoga, Megoldások, megtisztulás, méregtelenítés, módszer, probléma, sarokkő, Stressz és kezelése, terápia, tisztítás, tudatosság

Az egésszéges emésztőrendszer, mint téma összefügg a méregtelenítéssel, de ok-okozati a kapcsolata az immunrendszer működésével és stresszkezeléssel is.

Az emésztést nem lehet leszűkíteni az étkezés témakörére, ennél sokkal összetettebb terület.

A legtöbb egészségügyi bajunk oka emésztőrendszeri problémákra vezethető vissza (1., 2., 3. csakra). Az emésztőrendszerünk tulajdonképpen a motor, amely energiával látja el testünket. Ha valakinek nem jó az emésztése, akkor nem tudja az elfogyasztott táplálékot megfelelően hasznosítani, beépíteni, aminek a következtében energiahiányos lesz. A jóga épp ezért nagy hangsúlyt fektet a jó emésztés fenntartására.

Leegyszerűsítve, fizikai szinten az emésztőrendszer a táplálékból tápanyagokat von ki a szervezet számára, és a maradékot salakanyaggá alakítja. Lelki oldalon pedig a külvilág hatásainak, mint lelki tápanyagok feldolgozása zajlik. Mindkét esetben kiemelkedő szükségtelen dolgok elengedése. A rossz emésztés eredményeképpen a szervezetben mérgek halmozódnak fel és ezen lerakódások kihatnak a test és lélek működésére. 

Persze kiemelt szerepe van az elfogyasztott ételeknek, tápanyagoknak az egészséges emésztőrendszer működésében, de emellett számos tényező befolyásolja, gyengíti az emésztés folyamatát, így a stressz, lelki tényezők, anyagcsere problémákból eredő okok, környezeti hatások, testtartás hibák is.

Az anyagcsere, vagy más néven átalakítás, a táplálék oxigén felhasználásával történő elégését jelenti, miközben energia szabadul fel.

Sejtjeink végzik ezt a munkát, miközben képesek a tápanyagot felvenni és az élethez szükséges kémiai reakciókat elvégezni.

A gyógyszerek nem nyújtanak hosszú távon megoldást az emésztési rendszerek problémáira. Meg kell találnod a lehető legjobb módszert a kezelést illetően – a tested jelzéseit követve, és természetesen az adott típusú betegséghez tartozó tilos dolgokat kizárva kell az életmódodat kialakítanod a siker érdekébe

 

Emésztést befolyásoló okok, területek: problémák és megoldások

  1. Étkezés
  2. Méreganyagok felhalmozódása, savasodás
  3. Lelki okok
  4. Stresszhelyzet
  5. Tartáshibák
  6. Ezek összessége: helytelen életmód

Mindegyik megoldásában tud segíteni a jóga. 

További információk a következő három blobejegyzésben találhatók szémodra: 

 

A szerzőről

jóga, LindaYoga

Namaste, üdvözöllek!

Linda vagyok, a LindaYoga alapítója, ami azért született meg, hogy bárkinek bárhol, kezdőknek-haladóknak, földrajzi korlát nélkül segítsen a jóga világában eligazodni és fejlődni.

Válassz kínálatunkból és legyél közösségünk részese!

 

 

Hírlevél