Oldal kiválasztása

Linda bemutatkozó és végzettségek

aug 26, 2022 | Harmónia, inspiráció, Jóga, Jóga, jógagyakorlás, jógatanár, LindaYoga, motiváció, Önfejlesztés, tudatosság

Mühl-Kovács Linda vagyok, jóga-, sport- és meditációoktató

Közgazdász diplomámat jógaszőnyegre cseréltem és az első spirituális tanfolyamom után, lassan 12 éve a mindennapjaim része a jóga és a meditáció. Tapasztalataimmal szeretnék másoknak is segíteni, ezért született meg a LindaYoga. 

Én és a jóga

Több irányzatot, energetikai módszert kipróbáltam, mire megtaláltam az utat, amit jelenleg magaménak érzek, de mindegyikkel több lettem, mindből meríteni tudtam olyan tapasztalatot, mely részemmé vált. A legtöbbet a saját hibáimból tanultam, de a pránanadi természetes gyógyító technika keretében sok évig tanultam és fejlődtem, amiért nagyon hálás vagyok mestereimnek, majd végül a buddhista gyakorlásnál állapodtam meg. 

Meditációs praxisom elmélyítéséhez, illetve látóköröm kiteljesítéséhez ezeken túl hatalmas segítséget kaptam Márk Tamás meditáció oktatóképzésén, mely megértette velem, hogy a technika, irányzat nem lényeges, csak alapot, hátteret biztosít a csend eléréséhez. Rávezetett arra, hogy egy lényeg és cél van: a belső béke elérése.

Ászana gyakorlás terén nem tartozom egy vonalhoz sem, bár több jógairányzatot megismertem és számos továbbképzésen vettem részt (dinamikus jóga, vinyasa flow, astanga, jin jóga, agni jóga, hatha jóga, bikram jóga, gerincjóga, tibeti jógák).

A szabad és intuitív gyakorlás híve vagyok, az adott napi energiaszint, cél, kedv, állapot és igények figyelembevételével kialakított foglalkozások jellemzők, melyben nagy szerepet kap az egymásra hangolódás.

Kisfiamnak köszönhetően a gyerek nélküli, várandósság alatti és jelenleg a kisbaba/kigyerek melletti jógázást is megtapasztalhatom. 2021. októbere óta ő a legnagyobb tanítóm. Néha akadályoz a gyakorlásban, de mégis tol előre, napi szinten leméreti velem, hogy hol is állok éppen, sikerül-e a tanultakat a hétköznapok során alkalmazom.

Végzettségeim/ szakmai hátterem: 

2005

Közgazdász diploma (PTE-IFK)

2008

FSZ Intézményi kommunikátor oklevél (DF)

2011-2018

Energetikai gyógyító képzések, reinkarnációs utazás tanfolyamok, OKJ Sportoktató/testépítés-fitness szak (Mandala Gerincjóga     Egyesület)

2013

Dinamikus jógaoktató (Almásy Csilla Gerinckoncepció)

2015

SMR henger és stretching továbbképzés (Almásy Mozgásakadémia)

2016

Tibeti jóga tanfolyam

2016

Páros gyakorlatok alkalmazása a jógában továbbképzés (BHF)

2017

Samatha meditáció tanfolyam (Mantra Buddhista Egyház- Magyarországi

2018

Drukpa Kagyü Buddhista Közösség, Kasza Miklós Koppány)

2018

Szattipathana meditáció tanfolyam (Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség,Végh József)

2018

Vippasana meditáció tanfolyam (Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség,Cser Zoltán)

2019

Jógaelmélet tanfolyam (Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség, Takácsy Gábor)

2018-2019

Buddhista alapképzés 1 éves  (Magyarországi Drukpa Kagyü Buddhista Közösség)

2019

Kezdő és haladó jantra jóga tanfolyam (TKBF)

2019-2020

Légzéskurzus (TKBF, Cser Zoltán) 2019-2020

Keress bizalommal! 🙂

A szerzőről

jóga, LindaYoga

Namaste, üdvözöllek!

Linda vagyok, a LindaYoga alapítója, ami azért született meg, hogy bárkinek bárhol, kezdőknek-haladóknak, földrajzi korlát nélkül segítsen a jóga világában eligazodni és fejlődni.

Válassz kínálatunkból és legyél közösségünk részese!

 

 

Hírlevél