Oldal kiválasztása

Miért csak akkor lépünk, mikor már ég a ház? Mert nem tanítottak meg jól lenni… 🙂

máj 9, 2024 | boldogság, cél, egészség, Energia, eredmény, Fejlődés, Feltöltődés, Fókusz, harmony, inspiráció, Jóga, jógagyakorlás, jógatanár, jógatrükök, Megoldások, motiváció, Mozgás, Önfejlesztés, probléma, terápia, test

Volt már olyan ugye, hogy megfogadtad: legközelebb időben tesze magamért, nem várom meg míg eddig fajul a helyzet?  És mi volt legközelebb? Kitalálom: megvártad. 
Tudod miért, mert ez a szokásod, ez van konfortzónán belül, ezt ismeredm és nehéz változtatni. 
Nekem is, mindenkinek. 
A prevenció híve vagyok, testi-lelki szempontból. Sokkal kedvezőbb minden szempontból megelőzés, vagy a problémák azonnali kezelése.
Nem szeretek felesleges köröket futni, és felesleges betegségeket, szenvedéseket, akadályokat kreálni magamnak.
Mert a szenvedések összegyűrnek minket. Ugyanazok vagyunk, csak több sérüléssel és problémával. Ezeket meg kell tanulnunk azonnal kezelni annak érdekében, hogy később ne okozzanak nagyobb problémát.
Sok évvel később egy kezeletlen dolog betegségekhez, elakadásokhoz, kapcsolati problémákhoz, anyagi gondokhoz, depresszzióhoz, mentális problémákhoz vezethet.
Akkor már nagyon sok idő, energia, pénz a megoldása, ha egyáltalán meg lehet még oldani és nem okozott maradandó károkat.
A hangsúly a megelőzésen, prevención van fizikailag és lelkileg is!
Tegyél magadért, amíg nem késő, amíg teheted és amíg jóval kisebb idő és anyagi ráfordtással ezt megoldhatod,
Inkább ma napi fél óra magadért, mint 10 év múlva fél év szenvedés…
Miért nem tesszük mégis? Leírtam az elején is. Igazából minden ingyen megtalálható a neten, ami ahhoz kell, hogy sikeresek és egészségesek legyünk, akkor mi lehet az az egy ok, ami miatt mégis sokan nemhogy jobban nincsenek, hanem romlik a fizikai és mentális állapotuk?!
Erős mondat, de benne van a lényeg: senki nem tanított meg minket arra, hogy hogyan legyünk jól!
Nem ebben szocializálódtunk, és ez baj, de orvosolható.
A szokásaink határoznak meg minket, a reakcióinkat, életünk minden egyes területét. Így szokásaink megváltoztatása az egyetlen mód arra, hogy jobban élhessünk, ez a kulcs. Viszont pont ez a nehéz is benne, hogy a szokások rögzülnek, és rutinná válnak, akkor is ha nem építenek minket és egyre nehezebb pozitív szokásokra cserélni őket.
A LindaYoga programban ebben is segítünk neked! 🙂
Szeretettel,
Linda

 

A szerzőről

jóga, LindaYoga

Namaste, üdvözöllek!

Linda vagyok, a LindaYoga alapítója, ami azért született meg, hogy bárkinek bárhol, kezdőknek-haladóknak, földrajzi korlát nélkül segítsen a jóga világában eligazodni és fejlődni.

Válassz kínálatunkból és legyél közösségünk részese!

 

 

Hírlevél